Dyekjær-logo

Historien om koen er opklaret!

Flere kontakter til efterkommere af Kirk-slægten

Via et websted, hvor man kan sammenholde slægtsoplysninger, har jeg fået kontakt til Johannes Kirk, som er tipoldebarn efter en søster til Susanne Christensdatter Kirk. Hans plejemor var - Morfars husbestyrerinde frk.Kirk!
Via samme hjemmeside har jeg fået kontakt til Magne Lund, hvis oldemor var gift med Knud Christensen Dyekjær, ICC Dyekjærs yngre bror, der overtog gården Dyekjær efter Susanne Christensdatter Kirk..

Mange har sikkert læst historien om koen, som længe har været på Dyekjærs forside.

Her skrev jeg blandt andet:: "I dag er billedet gået tabt, vistnok på grund af ælde, fugt og de barske omskiftelige temperaturer år ud og år ind i Nørtang".

Men nej! Da jeg var på besøg hos Paul Dyekjær i Gudhjem på Bornholm sommeren 2002 talte vi om historien, og Paul kunne med et slet skjult smil fortælle, at dette billede og billedet af en "Vinterdag ved Hornbæk strand" var blevet fundet af ham i en sørgerlig forfatning i skuret ved Nørtang. Paul kunne ikke leve med, at disse hæderkronede gamle billeder skulle helt forgå, og derfor bragte han dem i sikkerhed i sit hjem.

Mange tak til Paul, som således har sikret, at to af slægtens store klenodier er blevet bevaret for eftertiden og nu ovenikøbet kan ses på Dyekjær-siden!

PS: Til højre i ovenstående billede hænger et maleri af Dagny Palm Jensen. Det er udsigten mod nordøst set fra Nørtang. Se mange andre billeder af Dagny ved at gå ind via "historier".